Szerelvények és szerelési anyagok árai


Egy új épület villanyszerelésekor, elektromos rendszer felújításakor vagy bővítésekor kizárólag az általunk beszerzett anyagokat és alkatrészeket építjük be. Ezek az anyagok nem a legolcsóbban megvásárolható termékek lesznek, mivel nem célunk a néhány százalékos anyagár spórolás. A megrendelő által előre megvásárolt alkatrészekkel és anyagokkal nem dolgozunk!

 

Kivételt képeznek az utolsó munkafolyamat alkalmával felszerelt lámpák, melyeknek a beszerzése a megrendelő feladata. Kérés esetén természetesen ezeknek a megvásárlásában is tudunk segíteni.

Másik kivételt képez a szerelvények csoportja (fali dugaljak, kapcsolók, ...). Ezeket is mi szerezzük be az erre szakosodott szaküzletből, de csak a megrendelővel történő egyeztetés után. Így lehetőség van az árajánlatban szereplő alap, középkategóriás szerelvényektől eltérő dizájnú, színű, anyagú szerelvények kérésére is.


Mi az oka a fent leírtaknak? Két megtörtént eset következik, melyekből kiderül, hogy az olcsóbb anyagok gyakran drágábbak:


I. - Az olcsó szerelvények esete:
Feladatnak kaptuk, hogy egy családi ház régi, barna kapcsolóit és dugaljait cseréljük le modernekre. A házigazda már megvásárolta az új szerelvényeket az egyik barkácsáruházban, "csak ki kell cserélni őket". A probléma az volt, hogy a legolcsóbb eszközöket vásárolta meg, melyeket nem lehetett megfelelően rögzíteni a szerelvénydobozokba. Az összes csavart a lágy műanyagba kellett betekerni, az anyacsavarokat kispórolták. Emiatt nem lehetett meghúzni a szerelvényeket rögzítő fülek csavarjait, mert a csavar a menetet azonnal kitépte. A falban régi kötődobozok voltak, ezek mellé tudtunk óvatosan furatokat készíteni tipliknek, és így tudtuk csavarokkal rögzíteni a dugaljakat és kapcsolókat. A 4-5 perces munkából így lett 10-15 perces munka szerelvényenként, ami a munkadíjat az 50-60 szerelvénynél annyira megdrágította, hogy a munkadíjból és anyagárból felső kategóriás szerelvények ára is kijött volna, a beszereléssel együtt. Továbbá a megrendelő mindenhová egypólusú kapcsolót vett, ezért el kellett mennünk váltókapcsolókat beszerezni, ami a már megvásárolt termékcsalád kínálatában nem volt elérhető. Néhány kapcsoló különbözik emiatt a többitől.


II. - A folyton elromló világítás:
Egy társasház eresze alá kértek három mozgásérzékelőt, és három reflektort. A feladat az volt, hogy bármelyik mozgásérzékelő kapcsolásakor világítson mindhárom reflektor. A reflektorok és mozgásérzékelők a gyalogos kapu, a ház ajtaja, és a parkolók felé néznek. A megrendelő már beszerezte az ismeretlen márkájú mozgásérzékelőket és LED fényvető reflektorokat, mi csak a vezetékeket, kötődobozokat, védőcsöveket és egyéb, kisebb alkatrészeket vittük. 3 hónap elteltével az egyik mozgásérzékelő elromlott, azt ki kellett cserélni. Újabb három hónap múlva a már cserélt mozgásérzékelő is hibás volt, a vízmentes kivitel ellenére állt benne a víz, ami miatt hetekig bekapcsolt állapotban voltak a reflektorok. A folyamatos üzem miatt a háromból kettő reflektor is elromlott, így azokat is cserélni kellett. Újabb két hónap elteltével a harmadik reflektor is tönkrement, alig pislákolt. Az olcsó alkatrészek meghibásodása miatt eddig háromszor kellett visszamennünk, és esélyes, hogy a végső megoldást a minőségi alkatrészekre történő csere fogja jelenteni.


A villanyszerelési anyagok beszerzését minden esetben bízza ránk! Előre megvásárolt alkatrészekkel és anyagokkal nem dolgozunk, mert azokra garanciát nem tudunk vállalni, és a munkaidőt kiszámíthatatlan mértékben megnövelheti egy váratlan probléma!

 

A villanyszereléshez szükséges alkatrészek választéka óriási! Áruismeret nélkül szinte lehetetlen a megfelelő anyagok kiválasztása!

A villanyszereléshez szükséges alkatrészek választéka óriási! Áruismeret nélkül szinte lehetetlen a megfelelő anyagok kiválasztása!