Villanyszerelés a ház körül


Napjainkban a házon kívül sem kell az elektromosság adta lehetőségek nélkül maradnunk, hiszen a modern villanyszerelési anyagoknak köszönhetően az időjárás változatossága ellenére is biztonságosan használható és megbízhatóan működő berendezéseket telepíthetünk.

 

Mire lehet szükség a ház körül?
- A járófelületek és kapuk megvilágítására
- Garázs körüli világításra
- Hangulatvilágításra
- Melléképület elektromos ellátására
- Dugaljakra az elektromos kerti készülékek működtetéséhez
- Medence világítására, fűtésére, szűrésére
- Öntözőrendszer és kút szivattyújának vezérlésére
- Garázskapu, kapu működtetésére
- Szökőkút, kerti tó, ünnepi díszkivilágítás táplálására
- Gyengeáramú rendszerekre (riasztó, kamera, kaputelefon, kerti hangrendszer)

A ház körüli áramkörök tervezése a terület bejárásával kezdődik, amikor kijelöljük a kívánt berendezések helyét, és a hozzájuk tartozó kábelek nyomvonalát. Az árkok elkészülte után telepítjük a védőcsöveket és földkábeleket, majd a tereprendezés után a szerelvények, készülékek is a helyükre kerülnek.

A kültéri elektromos kábeleket 70-100 centiméteres mélységben a földbe ásva, védőcsőben vezetjük. A nedves környezet miatt megfelelő IP védettségű szerelvényeket, és érzékenyebb életvédelmi relét építünk be a kerti áramkörök védelmére. A kert villanyszerelését érdemes a kertészeti munkák elé időzíteni, mert gyakran jár ásással az áramkörök kialakítása. Kész kert esetében megoldás lehet a kerítés betonalapjára rögzített védőcsőben futó kábel, de ez nem a legesztétikusabb választás.

 

Van éjszakai élet a lemerült szolárlámpákon túl is!

Van éjszakai élet a lemerült szolárlámpákon túl is!