A családi házak elektromos rendszerének újratervezése, felújítása vagy bővítése az egyik legösszetettebb feladatunk.

Egy újonnan vásárolt vagy már elhasználódott háznak a felújításakor jogos a korszerű elektromos hálózat iránti igény is.

Az ingatlant kívül-belül bejárva minden apró részletre oda kell figyelnünk. A dugaljak és világítás kapcsolók helyének logikus átgondolásán túl foglalkoznunk kell a kültéri világítással és áramvételi helyekkel (kerti grillnek, fűnyírónak, élményfürdőnek, szaunának, stb...), a házon belüli gyengeáramú hálózattal (internet, kábeltelevízió, riasztó- és megfigyelőrendszer, fűtésvezérlés, házimozi audio- és video kábeleinek süllyesztése, ...), továbbá az esetleges melléképületek megfelelő áramellátásával. Szükség esetén figyelembe kell venni a megnövekedett fogyasztás miatti teljesítmény növelést is, ami a villamos mérőhely szabványosításával járhat.

A mindenre kitérő, részletes tervezést követően elkészítjük a pontos árajánlatot, és elkezdjük a bontást. Az elöregedett, már használhatatlan elemeit az elektromos hálózatnak kiszedjük a falakból, a még használható vezetékeket és szerelvényeket igény esetén viszont nem bántjuk. Utóbbi esetben mindent alaposan szemügyre fogunk venni, és ha valami nem tökéletesen biztonságos, megválunk tőle.

A bontást követően elkészítjük a falakban az új vezetékek védőcsöveinek hornyait, továbbá a kötődobozok és szerelvénydobozok fészkeit. Mindent a helyére rögzítünk, befűzzük a szükséges vezetékeket, és megvárjuk a többi szakember munkájának végét.

A festés és burkolás után telepítjük a dugaljakat, kapcsolókat, világító testeket és minden szükséges elemét az új rendszernek. Mindent alaposan tesztelünk, és a kész rendszert átadjuk a megrendelőnek.


Soproni családi ház elektromos felújítása
Új szerelvények helyének kialakítása, és az őket összekötő védőcsövek hornyai.